O nama

Povijest poduzeća

Optika Stepinac je obiteljsko poduzeće koje je od 1993. godine prisutno na hrvatskom tržištu. Bavi se proizvodnjom i prodajom dioptrijskih naočala, prodajom sunčanih naočala, kontaktnih leća i ostalog oftalmološkog pribora. Svi proizvodi se izrađuju i naručuju prema svakom klijentu individualno, odnosno riječ je o proizvodnji proizvoda koji su u potpunosti prilagođeni potrebama i željama kupaca. Materijali se proizvode od najkvalitetnijih optičkih sirovina, a naočale se izrađuju na suvremenoj kompjutorskoj opremi i strojevima. Uz proizvodnju, poduzeće se bavi i pružanjem oftalmoloških pregleda, te pružanjem oftalmoloških savjetodavnih usluga svojim klijentima.

Sami počeci Optike Stepinac naziru se 1993. godine u Krašiću, rodnom mjestu vlasnice. Kako je u tom vremenu hujao rat, gđa. Stepinac je svoje novčane resurse odlučila uložiti u vlastiti obrt sa čvrstom odlukom i voljom da mora uspjeti. Početak djelovanja nije bio lagan, što zbog rata, što zbog neimaštine ljudi u spomenutoj sredini. Postupno, posao se uhodao, te je došlo vrijeme za pronalazak nove lokacije koja se ukazala u Svetoj Nedjelji. Nakon nekog vremena, pošto posao nije blistao, bilo je potrebno pronaći novu lokaciju koja se ukazala u Lučkom. Kako je to sredina koja se brzo i progresivno širila, obujam posla je rastao, te se tamo sjedište poduzeća zadržalo nekoliko godina. Sa zarađenih dovoljno sredstava vlasnica je odlučila otvoriti i poslovnicu u Zagrebu, tako da je 1996. godine otvorena poslovnica u tržnom centru Savica koja posluje i danas. S vremenom je konkurencija napredovala pa je vlasnica kao svoju stratešku odluku donijela otvaranje nove, još jedne poslovnice u centru grada Zagreba. Tako je 2002. godine otvorena luksuzno opremljena poslovnica u Bakačevoj 5 tik do Katedrale a koja s u dvije faze postupno širila i danas se sastoji od 3 spojena poslovna prostora ukupne površine 150 m2.

Od trenutka otvaranja na tržnici Savica izložbeni prostor je 2007. godine narastao za 100% kupnjom novog poslovnog prostora koji se nalazio kraj postojećeg, pripajanjem dva prostora u jedan, dobivena je puno veću ponuda i prostor za klijente kako bi se u jednoj intimnoj atmosferi osjećali što ugodnije i na taj način pažljivo pristupili odabiru korekcijskih ili sunčanih naočala.

Optika Stepinac
Optika Stepinac

Zaposlenici

Na samom početku djelovanja bio je zaposlen jedan djelatnik, te jedan povremeno angažiran vanjski suradnik. Kako je s vremenom obujam posla rastao, tako se i broj djelatnika povećavao pa tako optika danas broji 9 djelatnika. Svi djelatnici zadovoljavaju visoke standarde struke što je prijeko potrebno kako bi se zadovoljio nivo usluge koju klijenti očekuju.Optika Stepinac ima dugogodišnje iskustvo u poslovanju, te kroz sve te godine radi na povećanju kvalitete svojih usluga. Može se pohvaliti jako povoljnom povratnom informacijom koja je za njeno poslovanje jako bitno jer vlasnica optike smatra da ne postoji ništa vrijednije od zadovoljnog kupca koji za Vas ima riječi pohvale i naravno preporuku svojim bližnjima. Bogato iskustvo stoji na raspolaganju svakome tko posjeti Optiku Stepinac jer se u njoj se klijenti tretiraju kao prijatelji.

Predmet poslovanja, proizvodi, usluge, pogodnosti

Predmeti poslovanja Optike Stepinac su dioptrijske naočale, sunčane naočale, kontaktne leće i otopine za njihovo održavanje, a također se vrše usluge oftalmoloških pregleda za korisnike naočala i kontaktnih leća.

Riječ je o proizvodima koji su dobro zastupljeni na tržištu, ali je potrebno naglasiti da svaki poduzetnik za sebe bira asortiman, a izbor je zaista jako velik. Upravo je taj segment poslovanja Optici Stepinac pružio mogućnost da usko profilira svoju ciljanu skupinu klijenata kojima želi prodati svoj proizvod.

Bitna razlika između Optike Stepinac i ostalih optika je i u iznimno profesionalnoj usluzi koju pruža klijentima te u načinu i pristupu kojim prilazi klijentu s namjerom da on bude zadovoljan. Takav način poslovanja je ujedno i najbolja reklama, s obzirom da usmena preporuka ima vrlo pozitivno djelovanje a kao cilj postiže da klijenti preporukom dolaze i kupuju s obzirom da znaju koju vrijednost mogu očekivati.

Optika Stepinac svojim klijentima nudi besplatnu provjeru vida u svrhu izrade dioptrijskih naočala.

Optika Stepinac